2010-05-06 16:59:34• hírek • Szatmar.ro

Vasárnap érkezik a Feltámadási menet

A 2005-ben először szervezett, és azóta évenként megrendezésre kerülő “Feltámadási menet” a Tihanyi Apátságtól indul minden év Húsvétnapján és Csíksomlyóra érkezik Pünkösdvasárnap.

A szervezők ezzel alkalmat teremtenek arra, hogy a Kárpát-medence magyarlakta vidékein élők a feltámadási jelvényt hordozva, imáikkal és énekeikkel ajánlják a magyar nemzetet Szűz Mária oltalmába. A  Feltámadási menet két ágra szakad, az egyik délen halad, a másik északon, és egy jelképes szív formájában körülöleli a magyarlakta vidékeket. Vidékünkre az északi ága jön el és Szent József a munkás Katolikus Férfiszövetség szervezésében látogat el előre egyeztetett közösségekbe. Vannak, akik templomokban várják és közösségükben ünnepelnek a jelvényt hordozókkal, mások pedig elkísérik azt rövidebb-hosszabb távon. Az idén május 9-én, vasárnap érkezik megyénkbe a menet, és azt elsőként a Lázári  Római Katolikus Templomban fogadják.

Ezt követi a 17.30-kor, az szatmári István-téri Szent Miklós Görög Katolikus templomban szervezendő ünnepség. Innen Szatmárnémeti utcáin halad a feltámadási jelvény  a Római Katolikus Székesegyházhoz, ahol ünnepi szentmisét celebrálnak 19 órától. Hétfőn 10-én 17 órakor indul tovább a menet a  Hildegárda templomtól és érkezik meg Szakaszra, ahol a római katolikus templomban fogadják, majd Bélteken az esti 7 órás szentmisével zárul a “Feltámadási menet” Szatmár megyei szakasza. A szervezők nagy szeretettel várnak minden ünnepelni vágyót a meghirdetett helyszíneken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: